Slet 2012, Praha PDF Tisk Email
Sobota, 21 Červenec 2012 14:08

Cvičily jsme na XV. Všesokolském sletě v SYNOT TIP Aréně
         Je to skoro deset měsíců co se sešly v tělocvičně ženy T. J. Sokola Štěpánov, aby se pustily, pod vedením náčelnice Jarky Suchomelové, do nácviku skladby pro ženy a seniorky autorek  Evy Čihákové, Evy Velínské a Vlasty Třešňákové na hudbu Antonína Dvořáka - Česká suita.  Začalo nás deset a deset nás nakonec odjelo na slet 30. června do Prahy.  Překvapení nás čekalo hned ráno na nádraží ve Štěpánově, kam nás přišla vyprovodit malá skupinka spoluobčanů s transparentem: "Štěpánovským sokolkám ZDAR, ZDAR, ZDAR", za což jim ještě jednou děkujeme. Slet 2012 
         Po příjezdu do Prahy jsme se jely ubytovat do Domova mládeže na Lovosické ve Střížkově, který se stal na týden naším útočištěm s vynikajícím zázemím. Protože sobota patřila příjezdu cvičencům, měly jsme tento den volnější na procházky po Praze a okolí našeho ubytování.
        V neděli ráno nás přivítalo sluníčko, a tak se nám ve sletovém průvodu šlo vesele.  Jen nás mrzelo, že Pražané opět nic nevěděli, a tak jsme si Sokolové pochodovali a zpívali sami pro sebe. Průvod vysílala televize a v době, kdy na Palachovo náměstí vstupovali Moravané, tak přímý přenos skončil. Průvod končil na Staroměstském náměstí odkud jsme se jely upravit a část z nás odjela na Pražský hrad, kde ve chrámu Svatého Víta celebroval Dominik kardinál Duka mši pro Sokoly. Byl to nezapomenutelný zážitek. Všechny sokolské  prapory, které se dostaly při zahajovacím ceremoniálu na cvičební plochu, byly panem kardinálem tento den vysvěceny.Slet 2012 Navečer jsme odjely na Petřín, kde jsme se chtěly účastnit lampionového průvodu: "Se Sokoly na rozhlednu", ale bohužel počasí bylo proti nám, a tak jsme raději jely na ubytovnu. Jen dvě cvičenky z naší skupiny se i přes déšť průvodu zúčastnily.
         V pondělí nás čekala první nácvičná na vedlejší ploše a i přesto, že jsme na ní trávily čtyři úmorné hodiny na sluníčku, vůbec nám to nevadilo. Večer jsme odjely na divadelní  představení Tetička z Radějova do divadla Ypsilonka, které pro Sokoly připravili ochotníci z T. J.  Sokol Staré Město u Uherského Hradiště. Herci sklidili bouřlivý potlesk za vynikající provedení.
        A pak již každý den patřil secvičování skladby. Naší desítce cvičenek byla dána důvěra, abychom se účastnily závěrečného ceremoniálu na ploše stadionu. Slet 2012A konečně bylo 5. července  a my měly před sebou I. Programový večer. Ve 20 hod nad Prahou začalo hromobití  s blesky a lijákem. Věrná garda a všichni cvičenci úvodního programu to odnesli nejhůře. Protože jsme na plochu nastupovaly až ve 22.15 hod, měly jsme to štěstí, že již pršet přestalo a tak se nám skladba velmi vyvedla. Aspoň ohlasy z domova mluvily za vše a my si to skvěle užívaly. Atmosféra byla úžasná a vůbec nám nevadilo, že jsme se na ubytovnu dostaly až v 1 hod ráno.
       V pátek nebylo po bouřce ani památky a my se probudily do nádherného slunečního dne - posledního sletového. Odpoledne jsme měly poslední vystoupení, a pak jen závěrečný obrazec k ukončení sletu. Vše jsme zvládly na jedničku a za slzičky v očích jsme se vůbec nestyděly. Zbývalo jen sbalit kufry, sednout na vláček a  vrátit se domů. Přes nepřízeň počasí se nám to povedlo, a tak sestry brzy opět NAZDAR na značkách!       
    Za sokolky Jaroslava Suchomelová, náčelnice T. J. Sokol Štěpánov

Aktualizováno Sobota, 21 Červenec 2012 15:20