Neckyáda prověřila síly i smysl pro humor PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Čtvrtek, 15 Prosinec 2011 21:06

Liboš 31.7.2010

Autor: Lenka Skácelíková

Vyznavači recese zaplnili v sobotu 31. července hřiště v Liboši, aby si užili čtvrtý ročník obnovené neckyády. Zájemci zápolili ve třech disciplínách. Vrcholem odpoledne pak samozřejmě byla jízda v neckách. Hod s vajíčkem přitáhl děti i dospělé. Nejlepší dětské dvojice zvládly vejcem přehodit deset metrů. Mladí i staří se nejvíc pobavili při následující disciplíně – ralley s kolečky, ve kterých děti vozily naplněnou dvou litrovou láhev a dospělí svého rodinného příslušníka nebo kamaráda.Neckyáda 2010

„Letos jsme do Liboše přijeli poprvé. Nalákal nás leták, co jsme měli ve schránce. Je to výborná akce, myslím, že se tu pobaví celá rodina. Právě jsme se s manželem domluvili, že bychom se spolu příští rok všech soutěží zúčastnili. Jízdu v kolečkách budeme trénovat na zahradě,“ svěřila se pětatřicetiletá Monika Martínková z Chomoutova.
Hod s vajíčkem si vyzkoušela jedenáctiletá Kristýna Přehnilová z Křelova. „První se do soutěže přihlásila sestra. Pak zjistila, že musí být s někým ve dvojici, tak jsem šla s ní. Byla jsem trochu nervózní, ale jsem ráda, že jsme do toho šly,“ řekla Kristýna.

Neckyáda má dlouholetou tradici. Poprvé se odehrála ve Štěpánově už v roce 1972. Od roku 1997 se ale na deset let odmlčela. „Tuto tradici jsme se rozhodli znovu obnovit. Do organizace jsme se pustili s lidmi, kteří ji před těmi deseti lety zažili. Snažili jsme se ji vymyslet tak, aby se bavili i mladí, aby se měli jak odreagovat, vysvětlil organizátor Luděk Růžička.